30 juni, 2010

onsdag


29 juni, 2010

scrub, scrub, scrub















imorgon kommer min fin-kusin mia hit så jag har inte haft mycket tid över för att blogga. har nämligen skrubbat balkongen och storstädat lägenheten. ska fixa det allra sista ikväll och inhandla lite godsaker imorgon - sedan är allt ordnat! idag gick jag förresten till frisörsalongen på hörnet och spontanbokade klipptid tills fredag. på söndag fyller jag nämligen år så innan dess vill jag bli av med lejonmanen (alla kan ju tyvärr inte ha lika fint hår som hannah på bilden ovan). blir så himla frustrerad varje gång jag kollar mig i spegeln! det ser fruktansvärt ut. lovar att lägga upp en bild på resultatet sen. ha en trevlig dag!

27 juni, 2010

sleeping in

jag har gjort en spotify-lista till er. och till mig själv förstås. den heter sleeping in och passar bäst lata sommarmorgnar och som stämningsgivande bakgrundsmusik när man läser tidningar i solen. den innehåller också min absoluta favoritlåt för tillfället; chinatown av wild nothing. den är det finaste jag vet. så om ni inte lyssnar på hela spellistan, lyssna åtminstone på den! många av låtarna på listan är förresten nya upptäckter. har spenderat avsevärt med tid på att leta efter nya artister och det här blev resultatet! enjoy.

26 juni, 2010

iris apfel


så här vill jag bli när jag blir gammal. accessorize!

25 juni, 2010

glad midsommar!



för alla er som gillar josé gonzález; lyssna på junip!

ampersand



24 juni, 2010

det oundvikliga inlägget

nä, hörni. igår gick det att låta bli att gnälla, men eftersom det inte skett någon förbättring så känner jag att det måste ut i allafall. det finns knappt ett enda ställe på hela min kropp som jag inte har ont på. magen är värst förstås. men så är det ju alltid. utöver det känns det som om hela jag är helt uttorkad. läpparna bränner av torrhet, ögonen är röda, händerna svider och ansiktet känns stramt (I could go on). varje gång jag går ut får jag en allergisk reaktion (har en mild allergi mot gräs som jag inte lidit alltför mycket av förut, men düsseldorf har väldigt hög pollenhalt) som gör att mina ögonlock sväller, näsan rinner och att jag måste nysa ungefär varannan sekund. jag tar homeopatiska mediciner för magen, paracetamol för huvudvärken (och magen), antiallergikum för hösnuvan, ögondroppar för ögonen, dricker tusen liter vatten för att inte torka ut och smörjer in mig med tre olika krämer av samma orsak. något mer kan jag inte göra. förutom att sova. för alla de här symptomen gör mig helt utmattad och jag vaknar varje morgon och är lika trött som om jag bara sovit tre oroliga timmar (fastän jag sovit minst 8). livet är allt bra fantastiskt ibland.

23 juni, 2010

reach into magnetic fields

vet ni, jag tänkte precis skriva ett trist inlägg om den här miserabla dagen, men istället tänker jag lista 5 bra saker. då kanske det känns lite, lite bättre.

1. den här låten av the tallest man on earth.




















2.
att sofia coppolas nya film "somewhere" kommer på bio i höst.














3.
den här bilden. av två orsaker. för det första för att jag har en likadan bok där hemma. för det andra för att jag älskar dolda utrymmen, hemliga gångar och rum.

4.
the life aquatic with steve zissou - the jaguar shark scene.
5.
godisscenen i pippi. för att pippi är det bästa som finns. och för att jag tänker köpa godis efter jobbet (det måste man nästan när man är sjuk).

22 juni, 2010

städa, städa varje...tisdag















idag jobbade jag från 8.30 till 18.30. och nu städas det. har bara tagit en liten paus för att skypa med mamma och uppdatera er om mitt högintressanta liv. att blogga känns sådär måttligt roligt för tillfället. men när min kusin kommer hit kanske det blir mera fart här! nu ska jag diska och städa badrummet. roligare har man ju haft om man säger så...

21 juni, 2010

drömchefen

fick ett telefonsamtal tidigare i kväll av jani. han undrade om jag var frisk nu. och sedan berättade han lite osammanhängande saker som bland annat inkluderade en tågbana, memory och något han såg på tv. efter ett sånt samtal vill väl vem som helst gå och jobba igen! man borde alltid ha en chef med sådana egenskaper, då skulle man aldrig känna för att stanna hemma.

feber & film

jag är sjuk idag (och var det igår också), därav den värdelösa uppdateringen. har legat i sängen och kollat på ungefär allt som finns om kungabröllopet ( I know!) på svt play och ätit halstabletter. imorgon jobbar jag nog även om jag fortfarande skulle vara sjuk. annars får jag typ liggsår. gud, allt känns så himla tråkigt just nu. ingenting gör mig exalterad. det är liksom bara...whatever. har absolut ingen lust med någonting. förhoppningsvis går det över snart. anywho - de två filmerna nedan har jag kollat på i helgen. båda två rekommenderas! speciellt "nowhere boy". den var mycket fin. och av en händelse så råkar aaron johnson vara med i båda filmerna.

19 juni, 2010

under ytan

ick, har känt mig sjuk (eller åtminstone på väg att bli sjuk) hela veckan. har vaknat varje morgon helt utmattad fast jag sovit hur bra som helst. halsen kliar, ögonlocken känns som sandpapper mot ögonen och huvudet bultar. sweet. hur jag överhuvudtaget har orkat stiga upp är för mig ett mysterium. hoppas att det blir bättre över helgen. ska sörpla te och äta halstabletter och vila har jag tänkt. om bara 11 dagar kommer mia hit och gör mig sällskap! då blir det lata dagar vill jag lova. vi ska nämligen dela upp arbetstiden så att jag arbetar förmiddagar och hon eftermiddagar. håller som bäst på att leta upp intressanta happenings i düsseldorf under juli månad så att vi har något att sysselsätta oss med. det är synd att vi inte bor närmare berlin. det är nämligen fashionweek där i början av juli...

18 juni, 2010

remember me




















kollade på
remember me med bl.a. robert pattinson, emilie de ravin och pierce brosnan för ett par dagar sedan. den har fått ganska ljummen kritik, men sånt brukar jag strunta i. jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra. att jag grät floder på slutet borde vara ett tecken på det i allafall (i och för sig var det sent och jag hade huvudvärk och hemlängtan så det inverkade säkert också). men det är definitivt en sevärd film. även om man inte är besatt av pattinson. och slutet alltså...not fair. men ja, det var fredagens lilla filmtips!

17 juni, 2010

red roses













































så här ser jag ut idag.


ps. borde seriöst göra något åt mitt hår. det ser mycket bättre ut uppsatt än nedsläppt ju. så borde det inte vara.

16 juni, 2010

15 juni, 2010

dagens bästa:

jani står och tittar på sig själv i spegeln och utbrister plöstligt; "jani är jättejättesöt". efter en 3-sekunders paus tillägger han; "ida också" och kommer och kramar om mitt ben. hur gulligt är inte det? han kommer nog att bli skolans tjejtjusare om han fortsätter så här.

congrats
















GRATTIS till favorit-linnéa som fyller 20 idag! nästa år firar vi tillsammans, yes?

fort myers, part 3




14 juni, 2010

birthdays & good byes





















igår kväll kom jag tillbaka till düsseldorf. min väska har aldrig varit så lätt och min lägenhet aldrig så tyst. hemma i korsnäs är det konstant (o)ljud, mest tack vare den nya valpen. fast tystnaden passar mig rätt bra just nu för jag har en ofattbar huvudvärk (för att inte tala om röda ögon och flagnande hy av allt flygande). jani sover lyckligtvis nu så att jag kan ta en andningspaus. han har blivit jättestor sedan jag sist såg honom känns det som (han fyllde faktiskt två år i lördags). och han pratar som en treåring. jag lovar. men grattis till jani i efterskott! vi hörs senare.

11 juni, 2010

10 juni, 2010

vill man så kan man

dagarna här hemma går så snabbt. åker tillbaka redan om tre dagar och ärligt talat så känns det sådär alltså. är passligt trött på düsseldorf - och tyskland överhuvudtaget. jag lever redan i framtiden (som alltid). mina stockholmsplaner har runnit ut i sanden och nu är det london som står högst upp på listan igen. vad jag ska göra där vet jag inte, men något slags jobb hittar väl även en snart-21-årig-dropout-lantis. vill man så kan man heter det väl? och jag vill till london. blir knäsvag bara av att tänka på det. london kanske är MIN stad. det är det jag är på jakt efter. en plats som känns som min - alltså inte bara som HEMMA utan som även ger en fjärilar i magen. varje dag. då har jag hamnat rätt tror jag.

ps. som ni märkte så har jag redan fått bilderna från fort myers. tyvärr är de flesta ljusskadade + att vår printer gör alla bilder mörkare än de är. dessutom har jag inte photoshop på hemdatorn. fail på tre plan alltså. men ni får se några av bilderna i allafall.

09 juni, 2010

fort myers, part 1



mars 2010



what I loved



08 juni, 2010

ps.

(nya bilder kommer på lördag. då ska det scannas!)

how my girl can dance


johnny flynn - kentucky pill
(nu har de gjort en gullig video till låten också!)

2 dresses














de här köpte jag alltså igår i vasa. den blommiga gillar jag speciellt mycket! den kommer att bli favoriten i sommar tror jag.

07 juni, 2010

a summer day

idag blev det en snabb runda på stan som resulterade i två klänningar och ett par strumpbyxor (och pizza!). det råder verkligen klänningsbrist i min garderob så det måste jag bli bättre på att köpa. resten av dagen har jag spenderat hemma. har tagit en promenad runt byn med brorsan och spelat tennis vid skolan med mina syskon och syrrans pojkvän. har också hunnit nappat några plagg från brorsans garderob och lyssnat på johnny flynns nya skiva som släpptes idag. han är bara för genialisk. man kan lyssna på den på spotify om man vill. godkväll.

jani & jag

06 juni, 2010

hit och dit

att blogga är ungefär det sista jag känner för att göra för tillfället, men lite kan jag ju uppdatera i allafall. jag kom till finland i förrgår, efter en turbulent flygresa düsseldorf - hesa och en aningen mindre turbulent resa hesa - vasa, och for direkt från flygplatsen till jakobstad. där fick jag några timmars sömn innan det var dags att stiga upp igen och göra sig i ordning för dagens dimission och studentfest. min fina kusin mia är nu student! efter festen körde vi hem till korsnäs och här är jag nu. är i milt sockerkoma och bombarderas med uppdateringar om det kungliga bröllopet från alla håll. är fortfarande lite jetlaggad, men det börjar ta sig. om ett par dagar borde jag nog vara i kapp. imorgon ska jag med mamma och syrran till stan och köpa något att ha på mig till en släktfotografering. annars ska jag mest ta det lugnt. förhoppningsvis får jag mina floridabilder någon gång den här veckan så att jag kan visa er också!

03 juni, 2010

cause = time


































bilder från lolita och no retrospective/ gia coppola

nothing to wear

screw this country! jag gick motvilligt till stan för en stund sedan och så var allt stängt. efter lite googlande fick jag reda på att man firar corpus christi idag - kristi kropps och blods högtid. wtf? om ni tycker DET låter flummigt så läs då den här beskrivningen: "en katolsk högtid som firar det som katolska kyrkan lär är Kristi verkliga närvaro i den heliga Eukaristin (nattvarden)". det är ungefär det mest meningslösa jag hört i hela mitt liv. och nu blir jag tvungen att hitta något att ha på mig från min redan existerande garderob (som består till 90% av hoodies, t-shirts och jackor). score!

fyra bilder




i-landsproblem

eh, i övermorgon ska jag på studentfest och jag har inget att ta på mig. det var liksom meningen att jag skulle köpa något på resan, men så råkade jag glömma bort det. jag köpte visserligen en klänning men oavsett hur man matchar den är det ändå en strandklänning (batik!). damn it. ska jag orka klä på mig och halta iväg (man ska inte gå barfota i sina nya skor till affären. då får man skavsår) till stan? nää. ska jag ha batikklänning + sandaler + hårband på festen och låtsas att jag blivit hippie? nää. gud, vilket i-landsproblem. jag vet precis hur det här kommer att sluta, men jag orkar verkligen inte. hemleverans vore bra just nu.

02 juni, 2010

books, books, books
















innan jag visar vad jag köpt i klädväg (orkar ärligt talat inte fota det) så tänkte jag att ni kunde få se vilka böcker jag släpat med mig hem. jag kunde ju bara inte motstå att gå in på barnes & noble. flera gånger.
eating animals håller jag på med just nu och den kommer jag nog att skriva lite om när den är utläst. det måste jag nästan känner jag.