03 mars, 2014

she was the picasso of passive-aggressive karate.

det blev en crime/drama/thriller-vecka den här gången. thrillers är den enda genren jag orkar med oavsett humör. inte ens komedier funkar lika bra som en thriller för mig. 
a lonely place to die är en lågbudgetfilm som handlar om ett gäng bergsklättrare som hamnar mitt i ett kidnappningsdrama. det var intressant till en början, men spårade ur på slutet. 
out of the furnace är en ganska tröstlös film om en plats där man antingen jobbar hårt som ett svin och knappt klarar sig eller börjar på den kriminella banan. visserligen välspelad (woody harrelson var speciellt bra som den oberäkneliga och våldsamma harlan degroat), men ändå bara...okej.
homefront är ännu en film om ett litet samhälle där drogtillverkning spelar en central roll. denna var dock inte lika mörk som out of the furnace och mer rättfram i sin framställning. helt okej thriller. 
sound of my voice, med den oerhört talangfulla brit marling i huvudrollen, handlar om en sektledare som påstår sig vara från framtiden. ett par infiltrerar sekten i syfte att avslöja ledaren och göra en dokumentär om det. veckans bästa! har faktiskt aldrig sett brit marling i något som är ens närapå dåligt.
after the dark, eller the philosophers som den också kallas, är en film som låter intressantare i teorin än vad den är i praktiken. jag orkar inte gå in på handligen, men let's just say att man hade chansen att skapa precis vad som helst, men tog den inte.
american hustle, som var nominerad till tio oscars i år (och vann noll), är ett kriminaldrama som utspelar sig på sjuttiotalet och handlar om en komplicerad kupp som jag inte riktigt förstod fullt ut. tyckte inte att den var särskilt intressant, men skådespelarna gjorde bra insatser och den var snyggt gjord.

Inga kommentarer :