07 januari, 2012

veckans filmer


några synpunkter:
#1 audrey hepburn är för underbar för ord.
#2
cherry har no business att bli jämförd med juno och little miss sunshine. det var en okej film, varken mer eller mindre, men den saknade charmen som de två föregående filmerna är full av.
#3
they shoot horses, don't they? var så jävla bra! hade inte förväntat mig det av en film med det namnet, men herregud vilken obehaglig, genomtänkt, fantastisk film! se den!
#4
we need to talk about kevin hade stor potential, men var en riktig besvikelse. visst, ungen var creepy, men jag berördes inte nämnvärt av filmen trots det skrämmande temat. tilda swinton var dock lika underbar som vanligt förstås.

2 kommentarer :

Ika sa...

We Need to Talk about Kevin är kanske bättre i bokform? Har du läst den? Jag är nyfiken på Shriver efter allas hyllningar av hennes böcker, men har inte kommit mig för att läsa något av henne än så länge.

Tack för tipset om They Shoot Horses, Don't They?. Den hamnade på min vill se-lista på filmtipset så att jag ska komma ihåg att hålla ögonen öppna för den. Fast för tillfället försöker jag mest beta av osedda filmer i dvd-hyllan...

Unknown sa...

aha, jag visste inte att den var baserad på en bok. borde kanske läsa den då! kan tänka mig att den är bra. tack för tipset. :)