11 augusti, 2013

the great gatsby

äntligen, äntligen har jag sett the great gatsby. det var inte en dag för tidigt! hade tänkt se den på bio när den gick för tusen år sedan, men det blev aldrig av. hur var den? den var spektakulärt vacker att titta på och skådespelarna gjorde en fantastisk insats, men (!) jag önskar att musiken hade varit tidstrogen och inte nutida. fattar att man ville få till kontraster och göra det extra tydligt för en modern publik hur extravagant allting verkligen var, men jag hade definitivt föredragit jazz. och så var det något, något jag inte kan sätta fingret på, som gjorde att den inte riktigt lyckades hålla mig fängslad hela vägen till slutet. den började väldigt starkt, men falnade lite ungefär halvvägs...hur den var i förhållande till boken kan jag inte riktigt svara på eftersom det var åratal sedan jag läste den, men om man väljer att se på den som helt fristående var den väldigt bra även efter en lång väntan och extremt höga förväntningar.

4 kommentarer :

Creative Momone sa...

Skulle nog behöva se filmen. Läste boken för inte så länge sen och den var ju superbra. Behöver kanske lite hjälp med att "hämta hem" filmen. ;)

Jannica sa...

Alltså där sa du det! Har funderat i samma banor kring mina egna känslor för Gatsby efter att jag såg den.

Håller med om jazzen, även om man fattar vad de var ute efter. Kom på mig själv med att bli besviken på att Mr Gatsby inte alls var så "great" som jag hoppats på i slutändan. Satt liksom och väntade på en vändpunkt största delen av filmen, du vet som en "VA?!"-moment, och tyvärr lyckades de inte riktigt hålla mig igång där mot slutändan.

Men en snygg film utan vidare! Hoppas du mår bra och ses säkert i höst! Kram!

ellen sa...

så du har sett den nu! inte jag, trots att jag har legat å kollat film cirka 70 procent av min vakna tid under semestern. ser väldigt mycket mer technicolorisk ut än trailern. men leo, mmmm.

ida sa...

mamma: jo, jag minns att du sa att du ville se den redan för länge sedan. kan nog fixa den åt dig så får du se den någon kväll. :)

jannica: ja, visst var det någonting som var lite off? nog en helt bra film, men inte riktigt någon som man kanske ser om i första taget. ja, vi ses säkert på stadin! :D

ellen: yeppers, äntligen finns den i bra kvalle. :) tror nog att du kommer tycka om den!