19 december, 2014

Hei Helsinki! {Dag 2}

På tisdagen vaknade vi kring 8 och åt hotellfrukost och gjorde oss i ordning för en dag på stan. Som tur är regnade det inte den här dagen och vi fick se Helsingfors från sin bästa sida.

Vi började med att gå tillbaka till Stockmann för att köpa julklappar. Det fanns en massa fina skyltfönster längs vägen och vid många av dem stod det barn i flockar och tittade förundrat. Har blivit helt barnfixerad sedan jag började jobba på dagis och min blick dras alltid till dem. Så gulliga.

Det rådde ingen brist på julprydnader på Stockmann. Glitter ♥.


Vi tog en drickpaus efter någon timme för att få vila fötterna och axlarna som var nedtyngda av kassar. 

När vi kände oss färdiga med centrum åkte vi med spårvagnen till Berghäll för att titta i vintageaffärer.

Det fanns så himla många fina butiker fullproppade med handgjorda smycken, porslin, planscher och andra småprylar. Om jag hade en egen affär skulle den se ut ungefär så här. 

Ett litet caféhörn inne på Olo-huone. Ligger på Flemingsgatan 7.

Ansa Vintage var superlitet och hade schackrutiga golv och massor med kläder. Hittas på Flemingsgatan 8.

Bästa butiken var nog Frida Marina som sålde både vintage och nytt och dessutom hade ett café. Ligger på Karlsgatan 10.

Det var supermysigt inrett med gamla möbler och fint porslin. Härifrån köpte jag en klänning och salt- och pepparkaren. 

Till slut fick vi ge oss och börja gå mot tågstationen. Men innan det hann vi äta varsin sopptallrik inne på gamla saluhallen. Gott! Vid det här laget var vi båda helt utmattade och hade ont både här och var. Men det var det värt! 

Lite över fyra gick tåget tillbaka mot Bennäs och då började det redan bli mörkt ute. Är så glad över vår korta vistelse i Helsingfors och ser fram emot att göra om resan kanske redan i sommar. Det är så skönt att få känna lite storstadspuls emellanåt och få nya intryck. Jakobstad är ju trevligt och så, men ibland känns det lite för litet för mig. Jag gillar att ha valmöjligheter och att omgärdas av liv och rörelse. Nåväl, hoppas ni gillade bilderna! Klart slut för denna gång.

Inga kommentarer :