31 december, 2014

Teknikens värld

Den ständiga teknikskeptikern, moi, har skaffat en ny telefon. Jag tror inte ni förstår hur ovanligt detta är. Min förra telefon ärvde jag av min syster för fyra år sedan. Den har visserligen touch screen, men egentligen borde den kallas press-really-hard screen eftersom man måste använda naglarna för att den ska svara. Min dator börjar också vara en relik. Den köpte jag 2009 och dess mest utmärkande drag är att den visar blåskärm minst en gång om dagen (trots en noggrann rengöring av dess innanmäte courtesy of Axel). Min kamera då? Jag är ju faktiskt rätt fotointresserad, så jag borde ju ha en fancy kamera. Aber nein! Den har jag också fått ärva av min syster och den har minst fem år på nacken. Ja, ni fattar grejen - jag är inte teknikintresserad och jag är verkligen inte intresserad av att lägga en massa pengar (för det är ju alltid så förbannat dyrt) på plastdelar som verkar bli ömtåligare och har kortare livstid ju längre in i det nya millenniet vi kommer.
Men: Nu har jag alltså köpt en telefon. För att jag gillar Instagram. Seriöst, det är den främsta orsaken till att jag köpte den. Jag ville ha en behändig kamera som jag ständigt kunde ha med mig. Jag var inte beredd på hur stor själva telefonen skulle vara, borde ha lagt en tändsticksask som jämförelse på bilden ovan, man kan ju knappt hålla den i handen. Vad är grejen? Nåväl, man vänjer väl sig. Eller så flyttar man ut i skogen och stänger av sig från omvärlden totalt...

2 kommentarer :

julia sa...

haha, känner nog igen mig... min telefon är snart sex år gammal, tycker annars att det går riktigt bra med knapptelefon men just fotofunktionen och instagram lockar ju ganska mycket :) brukar instagramma från min pojkväns telefon men det blir lite begränsat i längden.

gott nytt år, hoppas du får ett fint 2015!

ida sa...

är riktigt nöjd med köpet hittills. trodde inte att det skulle vara så stor skillnad, men det var det tydligen...haha. så kul med alla appar och sånt! *noob* gott nytt år!