15 mars, 2015

Yogan - en uppdatering

Hur det går med yogan? Jo, tack bra. Nu har jag hållit på i ett år ungefär och även om förändringen skett rätt långsamt är det väldigt tydligt att jag blivit både vigare och starkare. Och modigare. Igår vågade jag till exempel stå på huvudet utan att stå nära en vägg. Visserligen föll jag, men det gjorde inte så ont som jag varit rädd för. Att falla är oundvikligt i alla de vridna poser man håller på med i yoga. Förr eller senare händer det. Och att jag ens vågar stå på huvudet är en stor sak i sig. Jag har alltid varit rädd för att vara upp och ner och bryta nacken av mig. Stå på händerna vågar jag inte ännu, men jag jobbar mot det. Dessutom är ju inte flashiga poser det som är viktigt utan att man försöker sitt bästa, fortsätter öva och koncentrerar sig på nuet. Trots det så har jag ett mål som jag vill nå innan jag fyller 26 i sommar: jag vill kunna gå i spagat. Jag stretchar de musklerna lite extra nästan varje dag och sakta, sakta närmar jag mig golvet.

2 kommentarer :

koltrast sa...

va fina bilder! tycker det är jättetufft att du har självdisciplin att orka hålla på med yoga ensam hemma (eller så har jag missat ifall du går på yogatimmar), jag gick på ashtanga yoga två år i gymnasiet men väntade alltid bara på att timmarna skulle ta slut, jämförde mig lite för mycket med alla andra och kände mig allmänt ovig och dålig så det är kanske fördelen med att yoga för sig själv :)

Ida Ståhl sa...

tack!! jag är väldigt förvånad själv, eftersom jag alltid avskytt att träna och också har en historia av att hoppa av saker så fort jag blir lite uttråkad. men med yogan tror jag bara att jag hittade rätt sak vid rätt tillfälle. jag yogar nog bara hemma än så länge. tycker det är skönt + att det finns miljontals pass man kan följa på nätet. tänker nog så småningom börja gå på pass, men är nog lite rädd att det ska "förstöra" det lite och att det får mig att tröttna.