23 maj, 2015

Welcome to Me

Jag såg Welcome to Me igår och ville tipsa om den direkt för den var så himla rolig. Perfekt underhållning en tråkig, blåsig dag som denna.
Welcome to Me handlar om Alice Klieg, en kvinna med borderline, som lever ett rutinartat liv ända tills hon vinner 86 miljoner på lotto. I samma veva slutar hon gå i terapi och att ta sin medicin och bestämmer sig för att hon vill ha sin egen talk show - precis som Oprah. Men till skillnad från andra talk shows ska hennes program enbart handla om henne själv. Och det ska vara två timmar långt. Hon betalar 15 miljoner till en marknadsföringskanal som säljer proteinshakes för att de ska sända programmet.
I hundra avsnitt pratar hon om sina känslor, lagar proteinrik mat, rekonstruerar scener från sin barndom, hämnas på gamla "vänner", gråter, skrattar och bränner sig på en chiligryta. Så småningom växer programmet i popularitet, med följden att Alice blir allt mer självupptagen och försummar sina vänner.
En helt knäpp film med den alltid lika briljanta Kristen Wiig i huvudrollen som Alice. Hon får mig att skratta bara genom sitt minspel. Fyra av fem stjärnor får den. Se den nu.
Inga kommentarer :