07 mars, 2016

Allt och inget

Jag märker att det blir svårare och svårare för mig att blogga ju äldre jag blir. Nuförtiden drar jag mig ofta för att skriva inlägg eftersom det känns så futtigt. Jag har inget särskilt unikt att säga och därför uppdaterar jag också mer sällan nu än jag gjorde för bara ett par år sedan. Många är de gånger jag tänkt att jag borde skriva om en viss händelse eller lägga upp en bild, men sedan ångrat mig för att jag känt att det inte har något syfte. Och ändå fortsätter jag blogga. Bara lite stillsammare och utan krav på mig själv. Tycker trots allt att det är rätt kul att ha lite koll på vad jag gjort genom åren. Här är en mycket random blandning av sådant jag sett/funderat på/skrattat åt på sistone:


En parodi på alla dessa skönhetsgurus som gör tutorials på Youtube. Skrattade högt. Hittad via whinar.

-

Tänkte rekommendera det absolut bästa solskyddet jag provat hittills - gör en varken glansig eller likblek = drömmen - MEN nu har jag fått utslag i hela ansiktet efter att jag började använda det så det vågar jag inte göra. Har inte känslig hud annars (annat än att jag är acnebenägen) så detta är minst sagt märkligt. Och irriterande. Huden är liksom lite knottrig och stram och det syns små röda fläckar överallt (speciellt efter tvätt). Hoppas innerligt att utslagen beror på en ansiktsmask jag provade för när jag äntligen hittat ett nästintill osynligt solskydd så vill jag inte släppa taget om det.

-

Har dykt allt djupare ner i yogans värld och har nu börjat inse hur omfattande och invecklat det är, samtidigt som det är så enkelt. Jag har lite svårt för den spirituella sidan av yoga, p.g.a science, så jag undviker helt enkelt den delen och använder istället yoga enbart som avslappnings- och träningsmetod. Det är inte så yogautövningen är tänkt från början, men det är så det måste vara för mig för att jag inte ska få kultvibbar. (Obs! Yoga är såklart ingen kult och jag har ingen åsikt om andra som väver in det spirituella i sin utövning eller lever den totala yogi-livsstilen. Är definitivt lite skadad av de få gånger jag varit i kyrkan i mitt liv och känt kultvibbar. Det har nämligen varit min enda kontakt med uttalad spiritualitet (bortser från musik och annan konst) och jag har aldrig gillat det. Till och med när jag var liten kände jag obehag av predikandet och bönerna. Om jag ska kunna ta in det som yogan lär ut måste jag först göra mig av med de föreställningar som barn- och ungdomens kyrkogång skapat.)

-

På tal om yoga så har jag just beställt en ny matta att öva på. Detta blir min tredje sedan jag började med yoga. En bra matta ska egentligen hålla många år, men mina slits alltid sönder där jag placerar händer och fötter. Fattar att jag borde investera i en bättre variant, men det tar emot att lägga närmare en hundralapp på en matta. Trots livstidsgaranti. Samtidigt kan jag lätt lägga samma summa på annat krimskrams som mest bara funkar som utfyllnad i garderoben. The lights are on but no one's home, så att säga.

-


Nya säsongen av Broad City! Yas Queen! Kvalitén är på fortsättningsvis på topp och jag önskar bara att det fanns mer. Skulle kunna hänga med Abbi och Ilana all day. Senaste avsnittet var extra roligt (S03E03). 

-

För några veckor sedan skrev ÖT om att polisen varnar om användning av säkerhetsspray eftersom man som användare kan bli anmäld för misshandel. Hittar inte artikeln nu p.g.a. värdelös sökfunktion på deras hemsida, men hur som helst blev jag så jäkla irriterad. Fattar att det säkert finns såna som missbrukar sprayen när den är laglig och väldigt lättillgänglig, men den är ju allt vi har! Den ger lite, lite trygghet åt oss kvinnor (för let's face it - det är främst kvinnor produkten riktar sig till) när vi rör oss ute om kvällarna. Och om vi inte får använda det - kom med ett bättre alternativ då! Kanske borde alla män ha en nykter buddy med sig varje gång de går ut och dricker? Kanske borde män rådas att inte röra sig ute efter ett visst klockslag? Kanske borde fler poliser patrullera på kvällar och nätter för att se till att ingen säkerhetsspray måste användas? Bara några förslag.

-

Avslutar med Song to the Siren av Tim Buckley. Häj.2 kommentarer :

fanny sa...

Hahahahahahahahahahah makeup tutorialn!!!!

Robert Fagerholm sa...

Ja va hejlt säker på att he sku sta att yoga-mattona din gar sönder allti tär vann du pruppar.