19 juli, 2017

Cykelturer, spontana utflykter och att roa sig själv


Har börjat åka på cykelturer när jag har tråkigt och om vädret är fint. Det är så rofyllt att skumpa fram på små oupptäckta grusvägar och andas in skog och fält. Ännu skönare vore det om jag hade en decent cykel och inte en billig sak som jag köpte för mina sommarjobbspengar för över ett decennium sedan. Men, tråkigt att köpa cykel ju?
En dag cyklade jag ner till Fäboda. Hade ont i magen den dagen och började tvivla på om jag skulle orka sådär halvvägs dit, men Red Hot Chili Peppers hejade på i hörlurarna och snart satt jag på en varm klippa och svalkade fötterna i vågorna. Eftersom jag för några veckor sedan bestämde mig för att göra det här till den bästa sommaren på länge har jag försökt göra något roligt varje dag så att den ska kännas värd. Det kan vara en hur liten sak som helst, bara det gör att dagarna inte flyter ihop till ett enda töcken av seriemaraton och trötthet. Det är vad vintrar är till för. Och om jag inte hittar någon att göra något med så gör jag det själv helt enkelt.


Så här fint är det vid Fäboda. Blir aldrig trött på att vara där. Igår ringde jag på hos syrran för att se om vi kunde hitta på något. Vi är båda lediga just nu så vi finner oss rätt ofta på gränsen till uttråkning. Efter att vi blivit matade hos mamma åkte vi in till centrum för att möta upp brorsan och äta glass. Han kunde inte vara med när vi firade min födelsedag för några veckor sedan så han ville gottgöra det. Gulligt ju. Efter glassen (och en snabb lägenhetsvisning för några nya potentiella hyresgäster) satte vi oss i bilen alla tre och körde mot Kokkola.


Vi letade oss fram bland småvägar och kom till slut fram till ett gammalt grustag mitt i skogen. Numera är det vattenfyllt och simdugligt och på klipporna runtom fanns det spår av både en och annan lägereld. Jag tvingade brorsan att ta några bilder av mig och det här är den enda där jag ser normal ut. Om man vill ha smickrande foton som inte är tagna typ snett underifrån och mitt i en mening ska man inte ge honom kameran. Hur som helst, älskar sådana här spontana kvällsutflykter helt utan förväntningar och tydliga mål. De kvällarna brukar nästan alltid bli lyckade.

1 kommentar :

Creative Momone sa...

Heja, heja! Det gäller att fånga dagen och göra något som bryter tristessen. Vi kunde ju cykla tillsammans nån dag om du vill. :)