01 november, 2012

vilddjuret

billie har gömt mynt överallt i lägenheten. hon plockar upp dem med sin lilla mun och leker med dem på golvet tills de försvinner under en matta eller väska eller, mera sällan, tills hon tröttnar. försvinner ett mynt hämtar hon ett nytt. och ett till och ett till tills de tar slut.
annat hon gillar att leka med är datorsladden. den är nog hennes favorit. den är nu invirad i limegrön isoleringstejp på flera ställen där hon bitit igenom det yttersta lagret. för några dagar sedan sprakade det till från ett av de minimala hålen som hennes tänder skapat. därav tejpen. varje gång jag lämnar lägenheten gömmer jag undan sladden i en låda så att hon ska låta bli den. vem vet vad som skulle hända annars.
böcker är också populära i det här hushållet. jag gillar att läsa dem. billie gillar att bita sönder dem. först tar hon hörnen, sedan börjar hon riva i sidorna. biblioteksböcker blir jag tvungen att förvara högt uppe där hon inte når. jag tror inte att bibliotekspersonalen skulle uppskatta kattbett i sina böcker.
finns inga sladdar eller böcker till hands blir nästa mål stickade objekt. två par vantar har hon hunnit förstöra redan. gnag, gnag, gnag - sönder. får hon loss en bit garn äter hon upp det. i värsta fall spyr hon upp garnet sedan. helst på en matta förstås så att det ska bli maximalt svårt att städa upp. vad är det med djur och att spy på mattor? vad är det för fel med golvet?
om jag lyckats gömma undan allt det jag nämnt ovan finns det inte många saker kvar att massakrera. men man ska inte tro att man är säker för det - väggarna är ju hemskt inbjudande! fyra favoritställen har hon där hon krafsar. schasar jag bort henne från ett ställe går hon bara till ett annat. och så runt, runt, runt i en cirkel tills alla ställen fått sig en omgång.
min hyresvärd vill inte att man har katt i lägenheten, så därför är billie här i hemlighet.
"katter krafsar på väggarna. de förstör tapeterna", sa han innan jag flyttade in.
löjligt, tänkte jag. billie är skitsmart och har aldrig rivit en tapet i hela sitt, visserligen mycket korta, liv. hon kommer inte att lämna ett spår efter sig. hah! så fel jag hade. mitt lilla vilddjur förstör mer än termiter och ett otämjt lejon sammanlagt. helt galen är hon. jag kommer behöva anlita en renoveringsfirma innan jag flyttar ut.
det är allt tur för billie att hon är så himla söt. det är allt tur att hon hoppar som en gasell då hon vistas i skogen. det är allt tur att hennes bakben ser ut som kaniners. det är allt tur att det, nästan, bästa hon vet är att pussa mig på näsan. det är allt tur att hon kan svepas in i en halsduk och sedan placeras i en cykelkorg där hon sitter lugnt tills man kommer till sin destination. tur, annars hade jag blivit galen för länge sedan.

2 kommentarer :

Anonym sa...

alltså hon är så ofantligt, förbannat söt! åhhh! dör söthets attack. kram amanda

ida sa...

jag veeet! varje dag får jag tvinga mig själv att int äta upp hennes små tassar. haha. kram!