29 april, 2014

Blogglistan

Jag blev utmanad av Häxbrygd-Linnea att fylla i denna lista. Tack för det! Låt oss börja.

1. Varför bloggar du?
Det frågar jag ofta mig själv. Jag har tagit fler bloggpauser än jag kan minnas, men jag återvänder ändå alltid. Det finns flera orsaker till det. 1. Jag skriver inte dagbok och äger ingen kalender. Min blogg är mitt sätt att dokumentera och komma ihåg vad jag gjort och hur jag känt. 2. Jag träffar sällan folk, men vill ändå dela med mig av mitt liv till mina vänner och min familj. 3. Bloggen hjälper till att stilla mitt bekräftelsebehov en aning. 4. Jag har bloggat sedan 2006, så det har blivit en vana som jag inte kan, eller vill, bli av med.
 
2. Ta en bild på var du oftast befinner dig då du bloggar.
Jag försöker att sitta vid skrivbordet, men ofta sitter jag faktiskt i sängen med datorn på en stol framför mig.

3. Vilken blogg har du följt längst?
Jag tror att det är Niotillfems blogg. Har läst den sedan 2007 åtminstone. Jag har också följt Michaela Forni och Maja Casablancas bloggar svinlänge. Kanske till och med lika länge som Niotillfems, nu när jag tänker efter.

4. Gå in på ditt senaste inlägg, plocka ut de tre första adjektiven (fortsätt till nästa inlägg om det behövs), och ge varsitt bloggtips för varenda beskrivningsord.
(Jag plockar fritt ur inlägget för de tre första adjektiven är tråkiga.)
Finstämd: Ulicam av Ulrika Kestere. Vackra foton i rogivande miljöer, otroliga illustrationer och en hel del djur och natur. Inget som sticker i ögonen, inget som upprör.
Overklig: Hannah Kristina Metz. Drömska bilder av flickor med sjöjungfruhår och böljande, viktorianska klänningar. Vintagekläder, blomster, underkläder och promenader i kanadensiska skogar - visst låter det som en dröm?
Stormig: To Tell The Truth. Brustna hjärtan, ångest, stress och sjukdom. Men också vänskap, inspiration, bebisar, fester, pepp och fotosessioner.
 
5. Enligt sann bloggartradition, ta en bild på dig precis nu.6. Vad får dig att börja följa en blogg?
Det kan vara olika saker, men vackra bilder är nästan alltid en komponent. Jag är inte lika intresserad av texter, faktiskt. Jag har så dåligt tålamod. Såklart måste bloggen i fråga också handla om något som jag finner intressant eller inspirerande. Och så vill man ju ha något gemensamt med bloggaren - ett intresse, en övertygelse eller kanske en vän/bekant. Ibland gäller dock inga av de ovan nämnda kriterierna. Ibland fastnar man bara för en person och kan inte riktigt förklara varför.
  
7. Ge tre bloggtips: en av nån du känner, en av nån du inte känner, och en som du nyligen börjat följa (av en bekant eller inte).
Någon jag känner: Faint Footprints av Amanda. Jag blir alltid lika glad när hon uppdaterar. Hon är fotograf, därav spektakulära bilder, duktig på att rita och har ett fantastiskt sinne för estetik. Och så är hon snäll och fin och smart också.
Någon jag inte känner: A Glass Jar. Skrivs av ena halvan av ett musikerpar från Kalifornien. Det är mycket road trips längs med USA:s västkust, vintage, musiktips och mat.
En som jag nyligen börjat följa: Helin Honung, en blogg om raw food, träning och mode. 

8. Varifrån fick du namnet på din blogg?
Always Monday - det var så jag kände när jag startade den. Det var 2008, jag gick i gymnasiet (och hatade det), jag hade tråkigt och jag vill bort från allt.

9. Utmana tre bloggare (som du inte nämnt i tidigare svar) att fylla i denna lista! 
Ellen, Emilia och Hanna. Om ni inte vill är det bara att avstå.

2 kommentarer :

Anonym sa...

Vad roligt! och tackdetsamma! Tänkte på dig igår. Funderade på magar och alkohol och på hur himla fin du är! Lovar att jag skall uppdatera mer nu när jag inte dör av stress. kram! / Amanda

ida sa...

Jag brukar tänka på dig varje gång jag köper en sån där sesam- och honungsstång som vi åt i nykarleby. :)
Ja, våra magar skulle man kunna prata om i timtal. De är ett enda stort mysterium.
Hoppas att stressen avtar och att du får vara mycket ute i solen! kram!