28 april, 2014

You know who looks good in a beard? Dumbledore. Not you.

Veronica Mars måste ha fått en massa nostalgiröster på IMDb för den är definitivt inte en 7.4. Jag har aldrig sett serien, så kanske filmen är bättre om man har den som referens. Jag tyckte i alla fall att filmen var ganska icke-spännande och löjlig.
Enemy är en av två dubbelgångar-filmer som kom ut 2013 (den andra är Richard Ayoades The Double, som jag ännu inte sett). Den var långsam (men inte tråkig), konfunderande, symbolrik och pulshöjande. 
Snowpiercer var helt galen på det där sättet som bara koreanska filmer kan vara. En vattendelare, med största sannolikhet. Den var brutal och blodig, men så pass overklig att det aldrig blev outhärdligt. Fram tills mitten ungefär påminde den en hel del om The Hunger Games, både i tema och utförande, innan den spårade ur något.
The Secret Life of Walter Mitty handlar om en dagdrömmare som lever ett ganska trist liv och aldrig har gjort något särskilt nämnvärt. När han tappar bort ett viktigt fotografi, som ska bli LIFE magazines sista omslag, hamnar han på sitt livs resa. En helt okej film. Den innehöll många vackra vyer och några roliga stunder, men det räcker liksom inte riktigt.
Labor Day var finstämd och förkrossande. Min favorit bland dessa senast sedda filmer. Den handlar om en man som lyckats rymma från fängelset och som söker tillflykt hos en mamma och hennes unga son. På bara några dagar ändras deras förhållande från ett fyllt av rädsla och osäkerhet till ett av kärlek och gemenskap. Älskade den.
The Invisible Woman handlar om Nelly Ternan, som under några år var Charles Dickens älskarinna. De hade ett stormigt förhållande, vilket till stor del berodde på att Nelly inte ville leva sitt liv undangömd. Vacker och rörande.

Inga kommentarer :