08 oktober, 2014

Onsdagstips!

Har ni, likt mig, lyssnat på "alla" (läs: alla som verkat intressanta) avsnitt av Värvet? Då kan jag tipsa om Varvet International - samma koncept fast på (rätt knagglig) engelska. Hittills finns intervjuer med bland andra James Frey, Caitlin Moran, Jo Nesbø och David Fincher. 

Har börjat kolla på Silicon Valley - en ny komediserie som går på HBO. En säsong på åtta avsnitt finns ute och mer är på kommande nästa år. Jag var extremt skeptisk till programmet under första avsnittet, eftersom det lyckats pricka in nästan allt som jag finner mest ointressant i världen (teknologi, algoritmer, programmering, sociala medier, big corporations), men något fick mig att fortsätta titta och det är jag glad för. Har sett fem avsnitt hittills och gillar verkligen nörderiet och humorn och de något bisarra karaktärerna. Det enda som saknas är TJEJER. 
  A Handy Tip For the Easily Distracted av Miranda July. Någon visade den här videon åt mig för flera år sedan och jag tänker fortfarande på den ibland.

Jag älskar Etsy och vill rekommendera alla att ta sig en titt på allt som finns där. Det finns så väldigt mycket fint; till exempel koppen här ovanför som är från Yvonne Ellen. Och Norman's Printery där man hittar världens finaste presentpapper. Och Jonna Saarinen som gör färgglada träbrickor och textilier. Ni kan kolla in alla mina favoriter här om ni vill ha lite fler tips.

Denna krönika av Michela från Hej Blekk som handlar om clean food och clean eating. Är också så trött, så trött på de ständiga förbuden, förmaningarna, ångesten, ängsligheten och besserwisser-tendenserna som kommer med hälsomedvetenheten. Vill bara flytta ut i skogen och inte. höra. mer.

1 kommentar :

Anonym sa...

Vad sorgligt! Fast vilken tur att billie fick komma hem till just dig!

Angående clean food var jag just på väg att skriva ett inlägg om det men michaela skriver som vanligt mitt i prick. kram! mandi