13 november, 2014

Processer

Allt flyter på ungefär som vanligt. Jag jobbar tre dagar i veckan. Luktar jämnt smör och sköljmedel. Typiska dagisdofter. Har potatiskladd på ärmarna från de minsta barnen. Försöker skriva minst tusen ord om dagen. Hittills har jag lyckats hålla mig till det, trots att jag hellre skulle läsa eller kolla på 90-talsfilm istället. Gillar min story, hatar det jag skriver. Var och klippte mig idag, men det syns knappt. Lite kortare i nacken bara. Det växer så långsamt på sidorna. Har börjat lyssna på Författarpodden för att peppa mig själv. Lyssnar också på Anja och Julia, Geniförklarat, TSKNAS, Alex & Sigge, Fredagspodden, Lilla drevet, Blankens Swanberg, AMK och typ hundra till. Lyssnar nästan alltid på något. Läser en bok om våldtäkt parallellt med en norsk debutant. Hinner inte med några filmer längre. Jobbar imorgon, sedan är jag ledig tre dagar. Då ska jag försöka skriva mer. Försöker hitta en lektör, men vet inte var jag ska leta. Någon som vet?

2 kommentarer :

Kugge sa...

Jag har ingen erfarenhet av lektörer, men jag har googlat runt lite. Har ju skickat ett manus till förlag, så ifall det blir refuserat ska jag ta en ny vända och då kontakta en lektör. En "kändislektör" är typ Ann Ljungberg, annars kan man ju bara googla på lektörer. Jag vet inte om du läst debutantbloggen, men en av bloggarna har nu öppnat upp en lektörstjänst och tycks ha rabatt nu i november. http://hannahoglund.se/vilse-forlag/

Sen vet jag inte om du är intresserad, men jag utbyter gärna text med dig i nåt skede om du vill. Tror det kan vara nyttigt att läsa nåt av nån man inte alls känner, det är kanske lättare att ge konstruktiv kritik då. Men bara som en tanke! :)

ida sa...

Tusen tack för tipsen! Det är så svårt att vet vart man ska vända sig riktigt när man inte har kontakter till den där världen. Vet du om lektörer vill ha helt färdigt skrivna manus eller om de kan hjälpa en under skrivprocessen?

Jo, det skulle vara väldigt hjälpsamt om vi kunde läsa varandras texter! Man blir ju verkligen blind för sin text efter ett tag och vet inte om det man skriver är bra eller världssämst. Vi kan ju höras via mejl om det och prata vidare. :) min e-mail är: ida-stahl[at]hotmail.com