19 juni, 2015

I just feel like all the sand is at the bottom of the hour glass or something.


Listen Up Philip ★☆☆☆☆
Jason Schwartzman spelar en författare som precis ska publicera sin andra roman. Istället för att åka på promotionturné lämnar han det hektiska, högljudda New York och sitt trasiga förhållande bakom sig och flyr ut till landet för att umgås med en av 70-talets mest framgångsrika författare - Ike Zimmerman. De umgås och äter middagar och speglar sig i varandra och är allmänt cyniska och odrägliga. En rätt händelselös film full av bittra, självupptagna, pretentiösa karaktärer som det är svårt att känna någon sympati för.
The Age of Adaline ★★★★☆
När Adaline Bowman (Blake Lively) är 29 år gammal är hon med om en olycka som gör att hon blir odödlig. För alltid frusen i en 29-årings kropp blir hon tvungen att ständigt flytta runt och bryta upp med vänner, jobb och potentiella kärlekar för att hennes hemlighet inte ska avslöjas. Vi får följa henne i nutid när hon blir kär i en man som hon träffar på en nyårsfest och tillåter sig själv att påbörja ett förhållande med honom, trots att hon vet att ett slut är oundvikligt. Tyckte den här var oväntat fin och trots att romantiska filmer alltid innehåller klichéer kändes de inte smöriga här.
Hungry Hearts ★★★☆☆
När ett ungt par, spelade av Adam Driver och Alba Rohrwacher, får veta att de väntar barn märker de snabbt att de har väldigt olika åsikter om hur förlossningen och uppfostringen av barnet ska gå till. Efter förlossningen drabbas Rohrwachers karaktär av en depression som får henne att fatta alltmer tvivelaktiga beslut som kommer att ha förödande konsekvenser för deras förhållande. En obehaglig och ofta enerverande film (eftersom man är en hjälplös åskådare) om en kvinna vars psyke blir skörare och skörare.
Only Lovers Left Alive ★★☆☆☆
En oerhört långsam film som jag kollade på enbart för de strålande skådespelarna som är med i den; Tilda Swinton, Tom Hiddleston och Mia Wasikowska. Jag tänkte att det skulle väga upp för det faktum att Jim Jarmusch, som jag hatar, regisserat filmen, aber nein. Tydligen var det mer action i filmen från början, men när Jarmusch blev tillsagd att lägga till ännu mer av den sorten tog han bort det helt och hållet. Som något slags grinigt barn. Skådespelarna var duktiga, men det händer verkligen ingenting överhuvudtaget under de två speltimmarna. Det som räddar den lite är att den är jävligt snygg.
Cruel Intentions ★★☆☆☆
En nittiotalsklassiker med Ryan Philippe och Sarah Michelle Gellar som manipulerande styvsyskon som ingår ett vad. Om Sebastian (Philippe) lyckas ta präktiga Annette Hargroves oskuld får han ligga med sin styvsyster, om han misslyckas får hon hans älskade bil. Superhälsosamt förhållande, right? Tyckte karaktärerna kändes som karikatyrer och blev inte särskilt känslomässigt investerad i någon av dem.
Turist ★★☆☆☆
Ruben Östlunds Turist handlar om en familj på skidsemester i Alperna som blir konfronterade av en lavin när de sitter på en restaurang. Panik uppstår, folk springer åt alla håll, likaså pappan i familjen som lämnar barn och fru efter sig och flyr fältet. Lavinen stoppas i sista sekunden och ingen skadas, men föräldrarnas förhållande börjar alltmer surna efter detta svek. En väldigt estetiskt vacker film med svepande panoramafoto och storslagna miljöer, men själva innehållet kändes tunt och blev snabbt långtråkigt. Och varför den kallas komedi fattar jag överhuvudtaget inte. Skymtade ingen humor någonstans. 

Inga kommentarer :