17 juni, 2015

Kära Liv och Caroline

Jag läste Liv Strömquists och Caroline Ringskog Ferrada-Nolis Q&A-bok igår och ville bara tipsa om den + dela med mig av några stycken jag gillade lite extra. Älskar dessa två och deras humor, briljans, analyser och (h)ärlighet.
Om hur Liv och Caroline träffades. 

Frågan var: Tror ni att införandet av köttskatt skulle kunna få folk att sluta frossa i kött? Har ni något annat förslag på hur vi kan minska köttkonsumtionen? 

*slow clap* *teary eyes* 

Skrattade orimligt mycket åt "någon som kanske heter Léonie". Oklart varför. 

Jag tycker också att lite jante kan vara bra. Kanske för att jag är från landet och det är standard där? Kanske för att människor som är supervräkiga och älskar sig själva gör mig obekväm eftersom jag inte är sådan/gör det. Plus att ingen är så jävla unik och speciell.


Folk har såklart olika åsikter om det här, men jag ogillar också "en" - tycker det är ofantligt fult. Hen är bäst såklart, eftersom det faktiskt har en funktion, men det andra...njee.

2 kommentarer :

feminist sa...

har ej läst boken men håller med dem om allt här! skönt att de faktiskt nämner det där med personlig uppförandenivå, att det kan leda till en creepy personlighet - hear, hear! tror (hoppas) många av dem som ser detta som ett ideal läser boken och slutar vara creeps, eller i alla fall börjar fundera på ifall det är konstruktivt (leder till politisk förändring) att det primära är att man agerar som ett praktexemplar.

och hen är bäst! en är fult och inte ens praktiskt.

Ida Ståhl sa...

låna/köp den vetja! finfin sommarläsning. jo, jag hoppas också att man kan sluta hänga upp sig på de små detaljerna och istället lägga all fokus på de viktiga frågorna! kan ibland själv känna mig rädd för att uttrycka mig för att det är så lätt att det blir "fel" och då kommer man ju ingenstans...