16 mars, 2016

Roliga listan


Den obligatoriska frågan - skrattar du ofta?
Ja, det gör jag nog. Har ganska lätt för att skratta och söker också dagligen upp saker som jag vet att jag kommer tycka är roligt på diverse platser på internet. Älskar humor! Älskar att skratta!
Vad skrattar du oftast åt? 
AMK Morgon - ett morgonradioprogram som kommer ut fyra dagar i veckan. Lyssnar på det i efterhand, eftersom jag är på jobb när det sänds, och det är alltid något som får mig att skratta högt i varje avsnitt. Skrattar också ofta på jobbet och åt alla mina dagliga tv-serier.


Nämn ett par riktigt roliga filmer. 
Whew, svårt. Hade varit enklare med serier. Nåväl; What We Do in the Shadows, In the Loop, Alan Partridge och såklart Monty Python and the Holy Grail.
Hur skulle du beskriva din humor?
Gillar absurditet, deadpan, cringe comedy, karaktärer utan självinsikt, svart humor och allmän knäpphet.
Vad är det roligaste scenariot som utspelat sig framför dina ögon?
Tänk er detta: det är begravning och alldeles knäpptyst i kyrkan. Någon kanske gråter. Det är dyster stämning. Plötsligt hörs en smäll och det flödar in ljus i mittgången. In genom dörren kommer en kvinna i elektrisk rullstol som kör i riktning mot kistan. Det enda som hörs är det surrande ljudet från rullstolsmotorn. Hon kommer fram och lägger blommor på kistan och ska sedan försöka backa ut för att söka upp en plats bland resten av församlingen. Märk: försöka. Hon backar, kör fram, backar och kör fram, men kommer ingenvart. Det är som att se en oerfaren chaufför försöka fickparkera. Såklart sitter jag bredvid syrran och såklart sitter vi helt högröda i ansiktet och försöker kväva våra gapskratt i denna mycket allvarliga situation. Jag tror att jag ansträngde mig så mycket för att inte skratta att jag inte kunde koncentrera mig på något annat för jag minns inte hur det gick för kvinnan i rullstol. Kanske är hon fortfarande fast i kyrkan och försöker ta sig ut.
Dra en rolig historia som alltid fungerar!
Är ju inget fan av klassiska "roliga historier", men folk brukar ofta tycka att det är kul när jag berättar om vilket rövhål jag var i dagis. Ett riktigt rövhål var jag.


Finns det något lite pinsamt du tycker är riktigt kul?
Vet inte? Om det händer mig själv - not so much. Är alldeles för osäker för det. Men tror inte jag skulle skratta om något pinsamt drabbade någon annan heller. Känns inte som att sånt är superkul.
Vad tänker du på när du hör uttrycket "finlandssvensk humor"?
Inte så mycket alls. Tar inte in så mycket finsk eller finlandssvensk kultur och har därför inte så stor koll på vad det är heller. Eller vänta - Ted och Kaj! Det är väl ganska typisk finlandssvensk humor.
Vad tänker du runt humor och politisk korrekthet?
Efter att ha lyssnat på bokstavligen hundratals podcastavsnitt med diverse komiker som pratar om den uttjatade frågan "Får man skämta om allt?" har jag kommit fram till att ja, det får man. Jag är inte det minsta känslig för SKÄMT om våldtäkt, incest eller andra vidrigheter. Är så himla trött på folk som kallar komiker för "komiker" så fort de säger något som inte faller dem i smaken.


Vilket lands "typiska" humor gillar du mest och varför?
Brittisk. No contest. Är smått besatt av brittisk humor och skrattar aldrig så högt som när jag kollar på british telly.
Var på nätet surfar du efter humor?
Youtube, Tumblr (speciellt bland mina gamla likes där jag sparat roliga grejer), Instagram, Buzzfeed. Inga konstigheter.
Vilken humor gör dig nostalgisk?
Monty Python. Det var när jag såg Holy Grail för första gången som jag upptäckte min egen humor. Är mycket tacksam för att pappa köpte hem en konstig sjuttiotalsfilm som visade sig vara det roligaste någonsin.

1 kommentar :

fanny sa...

Hahahahahahahahahahahahah doog av heje inlägge, so much gold!