17 april, 2016

I korta drag

Ja, just ja, bloggen! tänker jag nästan aldrig. Kan knappast hävda att jag har varit upptagen, men åtminstone har jag vågat mig ut i offentligheten annat än för att handla mat eller jobba. Så lite upptagen har jag ju varit. Ibland. Har varit på två konserter för första gången på flera år. År! Båda gångerna med syrran, båda gångerna med panik i blicken och med Fanny inom räckhåll. Jag är oduglig i sociala sammanhang. Känner att jag sagt det så många gånger nu att det måste börja bli outhärdligt. Ber om ursäkt i så fall. Här är vi hur som helst;
Notera 1. Min fina blus som jag alltid vill ha på mig, 2. Hur gullig syrran är, 3. Morbror i bakgrunden (den suddiga figuren) som försöker göra kaninöron på två personer som tar selfies på för stort allvar.

Annars så försöker jag preppa mig mentalt inför de eventuella studierna till hösten. (Jag måste ännu på inträdes/lämplighetsprov så än är inget säkert.) Har också läst på om naturliga sätt att läka hål i tänderna (yes, sådana metoder finns), eftersom jag hatar tandläkare med en väldig innerlighet. Tyvärr är det mycket krångligare för en vegan än en köttätare att göra detta, men inte omöjligt. Fermentering, groddning och blötläggning är således väldigt top of mind för mig just nu. Gjorde också nyligen slut på min sista tub med konventionell tandkräm, på tal om tänder. Vet inte varför i hela friden jag började köpa den skiten igen när jag inte hade använt det på flera år. Använder nu fluorfri tandkräm som vanligt igen, vilket känns mycket bättre. Bara den fysiska känslan av konventionell tandkräm borde ju räcka till för att avskräcka en från att använda det. Hatar den där brännande, domnande känslan. 
Har också börjat läsa igen efter en månads paus (minst). Detta har tyvärr resulterat i axelsmärtor som jag som bäst försöker träna bort. Tyvärr finns det ju väldigt få saker som är odelat positiva. Nåväl, är nästan ikapp med läsmålet igen och har reserverat en bunt nya böcker på bibban (bland annat Avd. för grubblerier av Jenny Offill och Hustrun av Meg Wolitzer) som jag knappt kan vänta på att få läsa. Idag ska jag yoga med syrran!

3 kommentarer :

Nina sa...

Åh, nu måste jag ju bara kommentera eftersom jag fick hem både Wolitzer och Offill förra veckan. Jag har redan klämt Wolitzer och älskade den!

Ida Ståhl sa...

nämen, vilket sammanträffande! fast samtidigt helt förståeligt, eftersom båda böckerna nämnts rätt frekvent i boknördssfären, hehe. kul att du gillade den! får se om jag orkar vänta på min tur på bibban eller om jag beställer hem dem av otålighet!

fanny sa...

<3 <3 <3