21 januari, 2017

Every time we get a chance to get ahead they move the finish line. Every time.


Hidden Figures ★★★
Baserad på en verklig historia om en grupp afro-amerikanska kvinnor som arbetade på NASA och bidrog med avgörande data inför och under de första bemannade rymdresorna. Dessa kvinnor var pionjärer som krossade barriärer och kämpade mot både segregation och misogyni samtidigt som de var en viktig del i USA:s tidiga framgångar inom rymdforskning. En välberättad historia som dessutom är väldigt viktig.
Arrival ★★★★☆
En utomjordingsfilm med ett helt annat fokus än vanligt. Tolv rymdskepp landar på tolv olika platser på jorden på samma dag och frågan alla ställer sig är såklart: Varför är de här? Lingvistikprofessorn Louise Banks kallas in för att tolka utomjordingarnas språk och ta reda på deras intentioner. Vad som följer är en utforskning av mänsklighet, tid och tolerans.
The Ones Below ★★★☆☆
Kate och Justin väntar sitt första barn när ett nytt par flyttar in i lägenheten under dem. De bjuder in de nya grannarna på middag, men innan kvällen är slut har en tragisk olycka inträffat som gör att stämningen mellan paren blir spänd och kylig. Snart drabbas Kate och Justin av märkliga olyckor i sitt hem som Kate börjar misstänka är sabotage, men hennes man är inte lika övertygad.
The Light Between Oceans ★★★½☆☆
En fyrvaktare och hans fru, Isabel, bosätter sig på en avlägsen ö för att leva ett stillsamt liv tillsammans. Två gånger blir Isabel gravid och båda gångerna förlorar hon barnet. Hon faller ner i en djup depression som inget verkar kunna skingra förrän en dag då en båt driver iland på deras ö med en man och ett spädbarn i. Mannen är död, men barnet lever och Isabel övertalar sin man att de ska behålla det och uppfostra det som sitt eget.
Nocturnal Animals ★★★½☆☆
Susan, en förmögen gallerist, får en dag ett brev på posten från sin ex-man som innehåller ett bokmanus han kallat för Nocturnal Animals och som han säger att hon inspirerat honom att skriva. Manuset är rått och våldsamt och drabbar Susan hårt. Hon minns tillbaka på sitt liv tillsammans med exet samtidigt som vi får följa händelserna i bokmanuset där våldet hela tiden eskalerar.
The Girl on the Train ★★½☆☆☆
Varje dag tar Rachel tåget in till New York där hon jobbar och varje dag åker hon förbi samma hus där ett ungt par bor och vars perfekta liv hon fantiserar om. När hon en dag råkar se något fruktansvärt hända i huset blir hon rasande och dricker tills hon slocknar. När hon vaknar nästa dag minns hon ingenting av den föregående kvällen och ännu värre - hennes kropp är täckt av blåmärken och blodfläckar. Tyvärr en blek kopia av boken med samma namn, men så brukar det ju ofta bli.

Inga kommentarer :