14 oktober, 2014

En stor liten livsförändring

Idag har jag jobbat första dagen på ett dagis här i stan. Tre dagar i veckan, fyra timmar om dagen med ett gäng 1-3-åringar är vad jag har att se fram emot i vinter. Senast jag jobbade var för över två år sedan. Senast jag överhuvudtaget hade någon sysselsättning var nästan lika länge sedan. För inte särskilt länge sedan, däremot, trodde jag att jag aldrig skulle kunna jobba igen. Aldrig någonsin. 
Trots att det många gånger känns som om jag inte är på väg någonstans har jag insett att jag faktiskt kommit ganska långt på ett år. Jag mådde väldigt dålig förra året, men nuförtiden är mitt grundhumör mycket bättre (även om jag fortfarande har dagar då jag sjunker väldigt lågt) och jag är dessutom väldigt medveten om alla negativa tankar och mönster som uppkommer. Att ta itu med dem är inte alltid lätt (eller ens möjligt), men att veta att det jag tänker är falskt och destruktivt och vad det beror på har hjälpt en hel del.
Mitt ultimata mål är att orka börja studera. Just nu känns det ganska långt borta, delvis för att jag "misslyckats" med det så många gånger förut. Måste jobba med min perfektionism. Måste jobba upp min stresströskel. Måste våga börja tänka på att flytta. Först då kan jag börja studera och leva lycklig i alla mina dagar.

5 kommentarer :

Anonym sa...

Heja! Hoppas jobbet påverkar positivt! / kram Amanda

Anonym sa...

Vad roligt att höra! Hejar vidare! :)

ida sa...

tack för peppen! det verkar jättemysigt där och barnen är så gulliga. kommer nog bli bra. :)

Anonym sa...

Önskar dig allt gott, fina höstdagar och sol på din himmel!

ida sa...

Tusen tack! Detsamma!