19 oktober, 2014

You bet that you'll be alive tomorrow at nine o'clock and we bet that you'll be dead.

Jag kollade i arkivet och kom fram till att jag, om man räknar med detta inlägg, har registrerat exakt 100 filmer på bloggen i år. Eftersom jag inte inkluderar varendaste film jag kollar på så skulle jag gissa att jag sett cirka 150 filmer sammanlagt under 2014. Inte så dåligt.
Jag hoppas att ni får ut något av dessa ständiga filmuppdateringar. Att de kan påminna er om gamla bortglömda favoriter eller upplysa er om filmer som ni aldrig hört talas om. För min egen del handlar det om att jag vill ha ett arkiv att gå tillbaka i så att jag kan kontrollera om jag sett en viss film eller inte. En rent praktisk åtgärd alltså. Och dagar när jag känner mig nere och vill se en film som jag garanterat kommer älska funkar arkivet som min egen individuella filmrecensent som alltid håller med mig och vet vad jag gillar.

This Is Where I Leave You handlar om en dysfunktionell familj som efter faderns död måste spendera en vecka tillsammans under samma tak. Tokigt, eller hur? Vad som följer är såklart en stökig vecka fylld av missförstånd, gammal osämja som kommer upp till ytan och förhållanden som börjar knaka i fogarna. Älskade Jane Fonda och Adam Driver. Blev besviken över att Tina Fey fick spela en så trist roll.
Wish I Was Here (ännu en indiefilm med ett intetsägande namn) var hyfsad. Väldigt mellanmjölk. Jag känner att jag har sett det förut.
Funny Games är en shot-for-shot remake av Michael Hanekes film med samma namn från 1997. Originalfilmen är på tyska och därför gjordes denna uppdaterade version på engelska för att den skulle nå en bredare publik. Jag tyckte att den var fantastisk. Den var oerhört obehaglig och suggestiv. Det faktum att man aldrig fick se något våld utan bara höra skrik och slag gjorde allt så mycket värre. Se den om ni inte redan gjort det!
The Moment är en lågmäld thriller som nog hade en poäng till en början, men som glömdes bort halvvägs igenom. Slutet var antiklimatiskt och lämnade mig med en känsla av att jag missat något.
Sunset Boulevard var helt enastående. Dess klassikerstatus är definitivt befogad. Blev förvånad över hur modern den kändes trots att den är över sextio år gammal.
Camp X-Ray handlar om en soldat som under sin tid som vakt på Guantanamo Bay blir vän med en av fångarna. Den var fin, enkel och rörande.

1 kommentar :

Anonym sa...

Tycker väldigt mycket om att du lagar upp filmerna - har fått så mycket tips av dig! speciellt det här upplägget med korta kommentarer! / Amanda