25 april, 2015

I will take good care of you. I'm your number one fan.


Misery är en mycket obehaglig thriller från 1990 med Kathy Bates i huvudrollen som total psykopat. Detta är något av en kultfilm och jag vet inte varför jag inte sett den förrän nu, thriller-älskare som jag är. Mycket bra var den i alla fall.
Insurgent är uppföljaren till Divergent (som jag älskade) och jag såg en mycket tvivelaktig cam-version av den för att jag inte kunde vänta på en bättre upplaga. Den var inte lika bra som första filmen, men fortfarande A+.
Coherence följer en grupp människor under en kväll när en komet passerar över jorden och oförklarliga saker börjar hända. Trots att de kommit överens om att hålla ihop splittras gruppen så småningom och snart börjar man tvivla på både varandra och sig själv. Lågbudget, rörigt, men spännande.
Peacock handlar om en man med en hemlighet som riskerar att avslöjas när ett tåg kör av spåret och hamnar på hans gård. Plötsligt blir han tvungen att göra förändringar i sitt ditintills inrutade liv, med följden att han blir allt mer instabil och oberäknelig.
Cut Bank följer en ung man som blir vittne till det första mordet i den lilla staden Cut Banks historia. När händelsen börjar undersökas märker man att allt inte är som det först verkade och fler och fler människor blir involverade i jakten på mördaren och ett mystiskt paket.
Comet utspelar sig i ett parallellt universum som ser precis ut som vårat. Vi kastas fram och tillbaka mellan några utvalda ögonblick från ett sex år långt förhållande av upp- och nedgångar mellan Dell och Kim. Filmen var estetiskt tilltalande, lågmäld och äkta, men på något vis kändes det också som om den inte nådde sin fulla potential. Also; kommer filmer om kometer och parallella universum bli grejen 2015, precis som dubbelgångare var det som gällde 2014?

2 kommentarer :

Anonym sa...

hej! kan du inte göra ett inlägg dedikerat till blek hy? typ inspiration/sminktips/hårfärgstips etc. har själv kritvit hy men i ansiktet är den mera röd. tänkte att du säkert som mig haft lite komplex över det (pga det ständiga kravet att vara medelhavsbrun) och speciellt nu då sommaren är påväg skulle det vara fint med lite inspiration och tips. :)

Ida Ståhl sa...

hej! vet du, jag har aldrig haft några problem med att jag är blek. speciellt de senaste fem-sex åren har jag totalt embraceat blekheten och försöker bevara den så gott jag kan med hjälp av solskydd från och med första lilla tecken på vår. SPF 30 på våren, 50 på sommaren! kolla in julianne moore, emma stone, jessica chastain, gwen stefani - dom är blekisar året runt och superfina! rött/strawberry-blont hår är typ det finaste som finns mot riktigt ljus hy tycker jag och om det inte skulle vara så svårskött skulle jag nog ha det så själv. men att färga håret är typ det tristaste jag vet...:)
några fellow pale girls att följa:
http://hannahandlandon.blogspot.fi/
http://www.majahattvang.no/
http://chickennugget.se/filippa/

kör på med blekheten fullt ut tycker jag och skit i normen!