09 mars, 2017

Det bästa och det senaste

Jag mår fortfarande bättre än jag gjort på länge och känner också för första gången på många år att jag faktiskt kan vara i mitt välmående. Tidigare har jag varit oförmögen att lita på några andra känslor än de negativa och bara väntat på att glädjen ska gå över, men nu känns det tvärtom som om det är så här det borde vara. Att jag är mer mig själv nu - positiv, glad och inte stressad av sådant jag inte kan påverka. Det är så himla skönt.
Främsta orsaken till min lycka är att jag har spikade planer inför hösten, planer som jag ser fram emot med stor iver. Jag ska nämligen börja studera till yogalärare i Vasa! Det är något jag funderat på att göra i några år redan, men som inte känts möjligt förrän nu. Längtar efter att få dyka ner i yogans värld och få lite fart på det här livet. Här är några andra bra saker som jag gjort/hört/sett på sistone:


Precis lagom till internationella kvinnodagen var jag och tatuerade detta porträtt av Frida Kahlo på min arm. Det är tio gånger finare i verkligheten (min mobilkamera är totalt körd) och min favorittatuering hittills. Att jag råkade göra den dagen före den 8:e mars var dock en total slump, men en lycklig sådan. 


Gillar verkligen denna låt från Real Estates nya album som kommer ut om en vecka eller så. 
 
Lovesick (som tidigare hette Scrotal Recall) är en serie som jag nästan helt glömt bort, men som jag blev påmind om när jag råkade se en intervju med en av skådespelarna. Kollade om första säsongen och blev överlycklig när jag såg att det fanns en andra säsong som jag ännu inte sett. Johnny Flynn, en av mina early twenties-besattheter, spelar huvudrollen i denna komediserie som är lättsam, men mycket rolig och brittisk.


Är ungefär den sista att upptäcka Please Like Me, men nu är det gjort och igår kollade jag på fjorton avsnitt i rad för att sedan somna med datorn på. Skrattade högt minst tio gånger (ovanligt!) och blev oroväckande snabbt investerad i karaktärernas liv och känslor. Bra grejer.

3 kommentarer :

Caroline Stahl sa...

Ååh, vad bra det låter! Önskar såå att du får forsätta känna dig som dig själv. Det är du minsann värd. Nya bra tips igen, you ceep me updated :) Å snygg tatuering!

Amanda sa...

Vad härligt att höra! Och ÅÅHHHHHHH SÅ FÖRBENAT FIN TATUERING!! Frida är bäst!

Ida Ståhl sa...

Caroline: Tack! <3 Bra om jag kan komma med några tips, hoppas du hittar något du gillar! :)

Amanda: Tack! Ja, det är oerhört skönt! Hoppas du har det fint. <3